JBL Boost TV – stort tv-ljud från liten högtalare

JBL Boost TV är den första superkompakta tv-högtalaren med prisbelönt JBL-ljud

IFA 2015, BERLIN – HARMAN International Industries, Incorporated (NYSE:HAR), som designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över, presenterar JBL Boost TV, ett superkompakt ljudsystem som förvandlar tittarupplevelsen till en bioupplevelse. Boost TV är dessutom den första högtalaren som låter användare automatiskt växla mellan tv-ljud till ljudet från en smartphone eller surfplatta.

 

JBL Boost TV kräver ingen installation och kan sättas igång direkt med plug-and-play. Högtalaren är endast 38 cm bred och trots sin lätta vikt levererar den det klassiska och prisbelönade JBL-ljudet med virtuellt surroundljud och Dolby Digital.

JBL Boost TV har Bluetooth och kan tack vare JBL Connect också koppla ihop sig trådlöst med andra JBL Connect-högtalare. På så sätt kan tv-högtalaren kopplas ihop med flera högtalare i hemmet för en ännu större ljudupplevelse.

Med JBL Boost TV förhöjs film- och tv-kvällarna. Dessutom går det att växla ljud mellan tv:n och mobilen med JBL SoundShift, så istället för att lyssna på ett skränigt YouTube-klipp från telefonen samtidigt som favoritprogrammet visas på tv, eller behöva sänka ljudet på tv:n, växlas JBL SoundShift mellan ljudkällorna.

JBL Boost TV levererar ett effektfullt ljud, designat för att förhöja tv-upplevelsen, säger Michael Mauser, President, Lifestyle Audio Division hos HARMAN. Vi är glada över att kunna erbjuda ett ljudsystem för tv:n som gör det värt att stanna hemma, med nya funktioner som gör det så lätt som möjligt att byta ljudkälla från tv-skärmen till skärmen i handen.

JBL Boost TV:

  • Optiskt digitalt ljud med Dolby Digital kopplar en kabel till en HD-tv och erbjuder en verklighetstrogen ljudupplevelse, så som den ska vara
  • JBL Soundshift gör det möjligt att växla mellan tv-ljudet och ljudet på mobilen eller surfplattan
  • Harman display surround gör det möjligt att uppleva ett virtuellt surroundljud utan ytterligare kablar eller högtalare
  • Med Bluetooth kan tre smartphones eller surfplattor kopplas till högtalaren, som kan turas om att spela musik
  • JBL Connect bygger ett eget ekosystem hemma genom att sammankoppla flera JBL Connect-kompatibla högtalare, vilket förstärker ljudupplevelsen
  • En och samma fjärrkontroll ser till att enkelt behålla inställningarna, samma som redan används till tv:n
  • Dubbla basportar levererar ett kraftfullt hemmabioljud från en väldigt liten enhet

JBL Boost TV kommer med 2 x 50mm element, ett 60Hz - 20kHz frekvensomfång och 30W uteffekt.

Pris och tillgänglighet
JBL Boost TV beräknas finnas tillgänglig under oktober 2015, till det rekommenderade priset på 2 000 SEK. För mer information, se: http://www.jbl.com

Specification-Sheet---JBL-Boost-TV-_English_.pdf

PDF - 2.5 Mb

Om Harman

Om HARMAN

HARMAN (harman.com) designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över. Dessa inkluderar bland annat uppkopplade lösningar till bilen samt ljud-, bild- och infotainmentsystem, automatiserade företagslösningar och uppkopplade tjänster. Med ledande varumärken som AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson ® och Revel® är HARMAN idag mycket populärt bland ljudälskare, musiker och på nöjesarenor världen över. Över 25 miljoner bilar är idag utrustade med HARMAN:s ljud- och infotainmentsystem. Företagets mjukvarulösningar används i miljarder mobila enheter och system som är sammankopplade, integrerade och säkra på alla plattformar – från arbetet och hemmet till bilen och mobilen. HARMAN har idag totalt runt 27 000 anställda i USA, Europa och Asien och hade en rapporterad försäljning om $6,2 miljarder för tolvmånadersperioden som slutade den 30 juni 2015. Företagets aktier handlas på NYSE-börsen i New York under symbolen NYSE:HAR.
 

Kontakt

Herikerbergweg 35 1101 CN Amsterdam The Netherlands

+31 20 563 0825

Pressrelations@harman.com

www.harman.com