IFA 2015: JBL zet nieuwe standaard voor sporthoofdtelefoons ontworpen voor fitness, duursport en actiesport

JBL Reflect Mini BT, JBL Reflect Aware en JBL Grip voldoen aan de behoeftes van sporters in alle omstandigheden

IFA 2015, BERLIJN – HARMAN International Industries, Incorporated (NYSE:HAR), het toonaangevende connected technologie bedrijf voor de automotive-, consumenten- en zakelijke markt, benadrukt zijn rol als marktleider binnen het sportsegment – actiesport, duursport en fitness – met nieuwe aanvullingen op het assortiment JBL-sporthoofdtelefoons. 

  • JBL Reflect Mini BT – de lichtste Bluetooth-sporthoofdtelefoon die er bestaat, ontworpen voor maximaal comfort en stabiliteit.
  • JBL Reflect Aware™ – de eerste sporthoofdtelefoon ter wereld die omgevingsgeluiden combineert met actieve ruisonderdrukking.
  • JBL Grip – een nieuwe hoofdtelefoonserie voor actiesporters

JBL geeft alle sporters hun eigen soundtrack – of ze nu in de sportschool, de sneeuw, de stad of de bergen actief zijn.

De lichtste Bluetooth-sporthoofdtelefoon
De JBL Reflect Mini BT is een lichte Bluetooth-sporthoofdtelefoon, ontworpen voor maximaal comfort en stabiliteit tijdens het fitnessen. Deze sporthoofdtelefoon met Bluetooth biedt draadloze bewegingsvrijheid, een lichte en comfortabele pasvorm en de kenmerkende geluidskwaliteit van JBL om  het toonaangevende connected technologie bedrijf voor de automotive-, consumenten- en zakelijke markt, je workout te volbrengen.

De JBL Reflect Mini BT maakt draadloos verbinding met ieder Bluetooth-apparaat, zodat sporters kunnen genieten van het kenmerkende JBL-geluid en maximale bewegingsvrijheid, zonder vervelende kabels. Ze kunnen hardlopen, klimmen en fitnessen, zonder dat ze last hebben van hun hoofdtelefoon. Het compacte en flexibele ontwerp biedt optimale mobiliteit, zodat sporters wendbaar blijven en iedere fitness uitdaging aankunnen. Deze sporthoofdtelefoons hebben bovendien ergonomische oordopjes die op hun plek blijven zitten tijdens de meest intensieve trainingen. De JBL Reflect Mini BT heeft de kenmerkende geluidskwaliteit van JBL, een accuduur van acht uur en een in-line microfoon met drie knoppen om je muziek en telefoongesprekken te regelen.

De JBL Reflect Mini BT is vanaf oktober 2015 verkrijgbaar in vier kleuren – rood, blauw, groenblauw en zwart – voor een adviesprijs van € 99,99.

 

De eerste sporthoofdtelefoon ter wereld met Ambient Aware en ANC
JBL Reflect Aware™ is de eerste sporthoofdtelefoon ter wereld die omgevingsgeluiden combineert met actieve ruisonderdrukking. Met de Ambient Aware™-technologie kunnen sporters de audioprestaties van hun hoofdtelefoon optimaliseren voor iedere workout.

Conventionele hoofdtelefoons met ruisonderdrukking bieden sporters tegenwoordig de keuze uit slechts twee opties: volledige ruisonderdrukking of geen ruisonderdrukking. Uit onderzoek blijkt echter dat sporters op verschillende locaties sporten, en dat de perfecte hoofdtelefoon zich daarom moet kunnen aanpassen aan wisselende omstandigheden. De nieuwe JBL Reflect Aware hoofdtelefoon is voorzien van geavanceerde ruisonderdrukking en biedt tevens de mogelijkheid om omgevingsgeluiden door te laten, zodat de gebruiker zich bewust kan zijn van de omgeving wanneer dat nodig is. Doordat sporters kunnen kiezen wat ze willen horen, kunnen ze zich richten op hun workout en erop vertrouwen dat ze belangrijke geluiden van buitenaf oppikken. De JBL Ambient Aware-app biedt niet alleen de mogelijkheid om het volume van de omgevingsgeluiden te regelen, maar kan ook gebruikt worden om de EQ-instellingen te regelen, voor het perfecte geluid tijdens je workout. 

Bij conventionele in-ear hoofdtelefoons met ruisonderdrukking vormt het kastje met de accu vaak een belemmering. De JBL Reflect Aware-hoofdtelefoon haalt zijn voeding direct uit de Lightning-aansluiting van Apple-apparaten en heeft dus geen accukastje nodig. Hij wordt geleverd met een kleine afstandsbediening met vier knoppen; voor play/pause en volumeregeling, naast natuurlijk de aan-/uitknop voor ANC.

De JBL Reflect Aware is ontworpen als een sporthulpmiddel, met een robuust en zweetbestendig ontwerp en gepatenteerde ergonomische oordopjes voor urenlang comfortabel draagplezier, en natuurlijk de kenmerkende geluidskwaliteit van JBL. Vanaf nu ben je altijd in je element, met de allereerste sporthoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking ter wereld.

De JBL Reflect Aware is vanaf oktober 2015 beschikbaar in het zwart, voor een adviesprijs van € 179.

 

JBL Grip – hoofdtelefoonserie voor actiesporten
De nieuwe serie JBL Grip-hoofdtelefoons houden de vaart erin tijdens iedere flip, grind of val. Ze zijn ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek onder actiesporters en een intensieve samenwerking met  actiesporters zoals de professionele snowboarder Ben Ferguson.

De JBL Grip-serie bestaat uit de JBL Grip 100 en JBL Grip 200. Met deze serie kunnen actiesporters, zoals snowboarders en skateboarders, ongehinderd laten zien wat ze kunnen. De hoofdtelefoons voldoen aan alle eisen van actiesporters:

  • Het bekroonde en gepatenteerde Twist-LockTM-design zorgt ervoor dat deze in-ear hoofdtelefoons nooit uitvallen, ook niet bij intensieve bewegingen, zodat sporters zich kunnen richten op hun sportieve prestaties;
  • Het duurzame ontwerp van de JBL Grip-hoofdtelefoons is speciaal ontworpen voor extreme omstandigheden, zodat sporters zich geen zorgen hoeven te maken over defecte apparatuur;
  • De FlexSoftTM-oordopjes garanderen een comfortabele pasvorm, voor een optimale sportieve en muzikale ervaring;
  • Dankzij de Cord Pinch Technology kunnen er één of twee oordopjes gebruikt worden, en met de aanpasbare afstandsbediening kan de sporter niet alleen zijn eigen instellingen bepalen, het is ook mogelijk om zelf te kiezen hoeveel omgevingsgeluid er doorgelaten wordt;
  • Met de geïntegreerde controller van de JBL Grip 200, het meest geavanceerde model uit de serie, is het heel eenvoudig om je favoriete muziek te selecteren en telefoongesprekken te voeren, zodat je ongehinderd kunt blijven trainen en presteren.

De modellen uit de JBL Grip-serie worden geleverd in drie kleurencombinaties – marineblauw/oranje, antraciet en olijfgroen – en zijn voorzien van een 2 x 14-mm-transducer, een frequentierespons van 20 Hz - 20 kHz en een kabel van 114 mm met pinch-functie.

De JBL Grip 100 en JBL Grip 200 zijn vanaf oktober 2015 beschikbaar voor een adviesprijs van respectievelijk € 19,99 (Grip 100) en € 29,99 (Grip 200).

JBL-Reflect-Aware_SpecSheet_EN_Final.pdf

PDF - 422 Kb

JBL_Grip100_Spec-Sheet_IFA_081915_3_.pdf

PDF - 922 Kb

JBL_Grip200_Spec-Sheet_IFA_081915_5_.pdf

PDF - 1.1 Mb

Annemiek Heuvelmans-Driessen

PR Manager HARMAN Lifestyle EMEA, Harman

Over Harman

HARMAN (www.harman.com) ontwerpt en produceert connected producten en oplossingen voor consumenten,automotive en bedrijven wereldwijd, waaronder audio, visuele en infotainment systemen, bedrijfsoplossingen ensoftware-services. Met premium merken als AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon® Mark Levinson®en Revel® is HARMAN populair onder audioliefhebbers van verschillende generaties en ondersteunt bovendienprofessionele artiesten en de omgeving waarin zij optreden. HARMAN is ook leider op het gebied van eentechnologie- en geïntegreerde serviceoplossingen voor automotive, mobile, telecommunicatie en bedrijven. Meerdan 25 miljoen auto’s op de weg zijn voorzien van HARMAN audio en infotainment systemen. Desoftwareoplossingen van HARMAN ondersteunen miljarden mobiele apparaten en systemen die zijn verbonden,geïntegreerd, gepersonaliseerd, adaptief en veilig op alle platformen. Op het werk, thuis en in de auto. HARMANheeft 27.000 werknemers in Amerika, Europa en Azië. De omzet bedroeg $6,2 miljard over het afgelopen fiscalejaar dat eindigde op 30 juni 2015. De organisatie is beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange onder denaam NYSE:HAR.

Neem contact op met

Herikerbergweg 35 1101 CN Amsterdam The Netherlands

+31 20 563 0825

Pressrelations@harman.com

www.harman.com