IFA 2015: JBL sätter en ny standard för sporthörlurar med fokus på fitness, uthållighet och actionsport

JBL lanserar sporthörlurarna JBL Reflect Mini, JBL Reflect Aware och JBL Grip

IFA 2015, BERLIN – HARMAN International Industries, Incorporated (NYSE:HAR), som designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över, når idag en ny milstolpe inom sporttillbehör – med flera nya sporthörlurar från JBL.

  • JBL Reflect Mini BT – de minsta och lättaste trådlösa sporthörlurarna på marknaden med Bluetooth, speciellt designade för extra bekvämlighet och stabilitet i kombination med riktigt JBL-ljud
  • JBL Reflect Aware – världens första sporthörlurar som genom aktiv brusreducering kan kontrollera bakgrundsljud
  • JBL Grip – en ny serie hörlurar för actionsport med riktigt JBL-ljud, designade för att sitta kvar i öronen efter varje flip, grind eller krash

Vare sig det är i gymmet, skidbacken, skateparken eller uppe på fjället kan JBL leverera ett inspirerande soundtrack till träningen.

 

Lättaste sporthörlurarna med Bluetooth
JBL Reflect Mini BT är speciellt designade för att väga så lite som möjligt, sitta bekvämt i öronen samtidigt som de levererar ett förstklassigt JBL-ljud under träningen. Hörlurarna känns knappt av i öronen och med ergonomiskt formade öronproppar som sitter stabilt förbättras dessutom träningsupplevelsen. JBL Reflect Mini BT har upp till åtta timmars batteritid och med en tre-knapps-kontroll med mikrofon, kan samtal enkelt tas emot under träningen.

JBL Reflect Mini BT kommer i fyra färger – rött, blått, turkost och svart – och beräknas finnas tillgängliga under oktober till ett rekommenderat cirkapris på 1 000 SEK.

Världens första sporthörlurar med Ambient Aware och aktiv brucreducering
JBL Reflect Aware är de första sporthörlurarna som ger idrottare möjligheten att blanda bakgrundsljud och aktiv brusreducering med Ambient Aware-teknik. Vanliga in-ear-hörlurar med brusreducering begränsar användaren till hel brusreducering eller ingen alls. Genom att undersöka hur idrottare på olika nivåer tränar på olika platser, har hörlurarna designats för att kunna anpassas efter omgivningsljudet. JBL Reflect Aware levererar både aktiv brusreducering i toppklass men även möjligheten att blanda in ljud från omgivningen för att användaren ändå ska kunna ha koll på vad som händer runtomkring. Det ger idrottare mer kontroll men möjligheten att ändå behålla fokus på sin träning utan att störas. Både omgivningsljud och equalizer kan styras från appen JBL Ambient Aware.

En annan vanlig störande faktor på in-ear-hörlurar med brusreducering är batteriet. JBL Reflect Aware drar energi direkt från Lightning-kontakten på Apple-produkter och har därför inget störande externt batteri. Hörlurarna har också en liten fyra-knapps-kontroll för play/pause, volym och för att stänga av och på den aktiva brusreduceringen.

JBL Reflect Aware är designade som ett par sporttillbehör i kraftigt, svettåligt material och patenterade ergonomiska bekväma öronproppar men med det kraftfulla JBL-ljudet.

JBL Reflect Aware kommer i svart och beräknas finnas tillgängliga under oktober till ett rekommenderat cirkapris på 1 800 SEK.

JBL Grip – hörlurarna för actionsport

Den nya serien JBL Grip är sporthörlurar som är designade för att klara av varje kick flip, grind och krash. Hörlurarna är designade genom ett samarbete med actionsportare och utförligt testade med stöd från snowboardproffset Ben Ferguson.

JBL Grip-serien inkluderar hörlurarna JBL Grip 100 och JBL Grip 200. De möter användarnas höga krav och tillåter actionsportare som snowboardåkare och skejtare att prestera sitt yttersta utan att störas.

  • Prisbelönt Twist-Lock-design ser till att in-ear-hörlurarna aldrig faller ur öronen, särskilt under full rörelse, så fokus kan ligga på trick och prestation
  • Slitstark design försäkrar att hörlurarna inte slits ut
  • FlexSoft öronproppar ser till att öronpropparna är bekväma under användning
  • Med Cord Pinch-teknik kan användaren fästa sladdarna vid varandra och välja att bara använda en hörlur
  • Inbyggd kontroll på JBL Grip 200, den mer avancerade modellen i serien, förenklar hantering av samtal och spellistor och minimerar störningen under träningen

JBL Grip kommer i tre färgkombinationer: marin/orange, grafitgrå och olivgrönt med 2 x 15mm element, 20Hz-20kHz frekvenssvar och en 114 cm lång sladd som kan sättas ihop med Cord Pinch-teknik.

JBL Grip 100 och JBL Grip 200 beräknas bli tillgängliga under oktober för ett rekommenderat cirkapris på 100 SEK (Grip 100) och 200 SEK (Grip 200).

JBL-Reflect-Aware_SpecSheet_EN_Final.pdf

PDF - 422 Kb

JBL_Grip100_Spec-Sheet_IFA_081915_3_.pdf

PDF - 922 Kb

JBL_Grip200_Spec-Sheet_IFA_081915_5_.pdf

PDF - 1.1 Mb

Om Harman

Om HARMAN

HARMAN (harman.com) designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över. Dessa inkluderar bland annat uppkopplade lösningar till bilen samt ljud-, bild- och infotainmentsystem, automatiserade företagslösningar och uppkopplade tjänster. Med ledande varumärken som AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson ® och Revel® är HARMAN idag mycket populärt bland ljudälskare, musiker och på nöjesarenor världen över. Över 25 miljoner bilar är idag utrustade med HARMAN:s ljud- och infotainmentsystem. Företagets mjukvarulösningar används i miljarder mobila enheter och system som är sammankopplade, integrerade och säkra på alla plattformar – från arbetet och hemmet till bilen och mobilen. HARMAN har idag totalt runt 27 000 anställda i USA, Europa och Asien och hade en rapporterad försäljning om $6,2 miljarder för tolvmånadersperioden som slutade den 30 juni 2015. Företagets aktier handlas på NYSE-börsen i New York under symbolen NYSE:HAR.
 

Kontakt

Herikerbergweg 35 1101 CN Amsterdam The Netherlands

+31 20 563 0825

Pressrelations@harman.com

www.harman.com