IFA 2014: HARMAN presenterar Harman Kardon Omni – trådlöst multiroom med HD-ljud

De första trådlösa multiroom-högtalarna med HD-ljud som streamar musik från rum till rum med ett enkelt knapptryck

HARMAN presenterar på IFA i Berlin 2014 ett genombrott för trådlöst multiroom med HD-ljud med två nya högtalare, Harman Kardon Omni, som trådlöst streamar högkvalitativt ljud var som helst i ditt hem och Harman Kardon Adapt, en trådlös adapter som uppgraderar ditt befintliga ljudsystem. 

Med flexibel design och funktioner kan systemet använda befintligt wifi-nätverk vilket gör installationen väldigt enkel. Ett trådlöst ljudsystem har aldrig låtit så bra – eller varit så enkelt att installera och använda.

Harman Kardon Omni består av tre nya produkter: Omni 10 och Omni 20, trådlösa högtalare och Adapt, en adapter som uppgraderar ditt befintliga ljudsystem till ett trådlöst multiroom-system med HD-ljud och teknik från Blackfire Research. Harman Kardon-appen och Bluetooth-stöd låter dig streama vilken musik du vill från din telefon eller alla dina favoritappar.

Olikt många andra trådlösa system, har Harman Kardon Omni 10 och Omni 20 stöd för 24-bit/96kHz HD-ljud i studiokvalitet. Med trådlös streaming av ljud kommer du kunna njuta av en ljudupplevelse med bättre kvalitet än från en CD.

Harman Kardon Omni 10 och Omni 20 kan användas fristående med en högtalare i varje rum eller kombinera två högtalare för stereo eller till och med fem som ett multikanalsystem, trådlöst. Placera Omni-högtalarna i vilket rum som helst, var du än vill ha din musik eller gruppera dem ihop för en mäktig ljudupplevelse i ett och samma rum. Eftersom Omni-högtalarna är trådlösa, kan du lätt placera de var du vill för att finjustera ljudet och täcka varje vrå av rummet.

  • Harman Kardons trådlösa HD-ljudsystem är det ultimata hemmaljudsystemet. Du ska inte behöva kompromissa mellan bra ljud och vacker design. Våra Omni-system och trådlösa adapter, Adapt, är svaret - utan att påverka varken kvaliteten i ljud eller design, säger Michael Mauser, President, Lifestyle Division, HARMAN.

Harman Kardon Adapt är den första trådlösa adapter i sitt slag som erbjuder riktigt HD-ljud. Genom att använda Harmans ljudtekniska expertis, syr Adapt ihop det gap mellan dina befintliga HiFi-enheter och det trådlösa nätverket för att kunna leverera ett klart och krispigt ljud med bara ett knapptryck. Harman Kardon Adapt låter dig spela olika slags musik i varje rum eller att streama samma låt genom hela hemmet, i alla rum.

Konfigurera ditt ljudsystem via appen och med en enkel knapptryckning följer musiken dig från ett rum till ett annat. För att lyssna på musiken genom alla högtalare samtidigt, så kallat Party Mode, trycker du bara extra länge på samma knapp. Du kan dessutom växla mellan olika uppkopplade källor som streamar samtidigt, så att du kan välja just din favoritlåt. Med hjälp av knapparna på högtalaren behöver du däremot inte använda dig av appen alls.

För att kunna anpassa systemet enligt egna preferenser så kommer Harman Kardon trådlösa HD-ljudsystem vara den första produktserien med applikationer utvecklade av det nya Harman Developer Community (developer.harman.com). Med start i höst kommer medlemmar ha tillgång till nödvändiga mjukvaruverktyg, resurser och support för att utveckla, testa och lansera applikationer. Det gör att utvecklare kan utforska sätt att förbättra Harman Kardon multiroom-ljud, som genom nya inställningar, funktioner och streamingtjänster.

Pris och tillgänglighet

För mer information om Harman Kardon Adapt, ca 1 190 kr, OMNI 10, ca 1 790 kr och OMNI 20, ca 2 590 kr, Multi-Room Smart trådlösa HD-högtalare, eller för att besöka webbshopen, gå till www.harmankardon.com. Tillgängliga från mitten av oktober.

Annemiek Heuvelmans-Driessen

 

Om Harman

Om HARMAN

HARMAN (harman.com) designar och utvecklar uppkopplade produkter och lösningar till biltillverkare, konsumenter och företag världen över. Dessa inkluderar bland annat uppkopplade lösningar till bilen samt ljud-, bild- och infotainmentsystem, automatiserade företagslösningar och uppkopplade tjänster. Med ledande varumärken som AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson ® och Revel® är HARMAN idag mycket populärt bland ljudälskare, musiker och på nöjesarenor världen över. Över 25 miljoner bilar är idag utrustade med HARMAN:s ljud- och infotainmentsystem. Företagets mjukvarulösningar används i miljarder mobila enheter och system som är sammankopplade, integrerade och säkra på alla plattformar – från arbetet och hemmet till bilen och mobilen. HARMAN har idag totalt runt 27 000 anställda i USA, Europa och Asien och hade en rapporterad försäljning om $6,2 miljarder för tolvmånadersperioden som slutade den 30 juni 2015. Företagets aktier handlas på NYSE-börsen i New York under symbolen NYSE:HAR.
 

Kontakt

Herikerbergweg 35 1101 CN Amsterdam The Netherlands

+31 20 563 0825

Pressrelations@harman.com

www.harman.com