HARMAN introduceert op IFA: Harman Kardon wireless home audio

Het eerste draadloze HD multi-room systeem dat muziek streamt van kamer naar kamer met één druk op de knop

Amsterdam – HARMAN kondigt een doorbraak in kwalitatief hoogstaande streaming in het gehele huis aan, met twee nieuwe Harman Kardon Omni luidsprekers en de draadloze Harman Kardon Adapt adapter voor jouw bestaande audio systeem. 

Het flexibele design en overige functionaliteiten werken via een standaard Wi-Fi-netwerk. Hierdoor biedt het draadloze home audio optimaal geluid en is het gemakkelijk in te stellen en te beheren.

Het Harman Kardon Omni systeem bestaat uit drie nieuwe producten: de draadloze HD luidsprekers, Omni 10 en Omni 20, en de Adapt plug-in om je huidige home stereosysteem te upgraden. Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van draadloze Blackfire Research™ mediatechniek. Dankzij de Harman Kardon app, evenals de Bluetooth connectiviteit, stream je naadloos elke muziek vanaf jouw telefoon, favoriete streaming service of app.

Om aan jouw persoonlijke behoeften te voldoen kunnen op maat gemaakte applicaties, dankzij een open programmeerbare interface,  worden toegevoegd aan het systeem om zo de functionaliteit uit te breiden nu, maar ook in de toekomst door deze simpel weg te integreren

In tegenstelling tot andere draadloze streaming systemen, ondersteunt de Harman Kardon Omni 10 en Omni 20 24-bit/96kHz geluid in studiokwaliteit HD audio streaming. Naast het gemak van draadloze audio streaming kun je genieten van een geweldige geluidservaring, met een hogere resolutie dan een cd.

Gebruik de Harman Kardon Omni 10 en Omni 20 luidsprekers als losstaande speakers in elke kamer van jouw huis. Je kunt de twee combineren voor een draadloze stereo-installatie. Je kunt de Omni-luidsprekers in losse ruimtes plaatsen, of groepeer ze voor een meeslepende draadloze home geluidservaring. Omdat de Omni luidsprekers draadloos zijn kun je ze gemakkelijk naar wens verplaatsen om het geluid van de kamer te fine-tunen.

Het draadloze Harman Kardon high-definition audiosysteem vertegenwoordigt ultieme schaalbaarheid, update mogelijkheden en personalisatie voor home audio entertainment,” aldus Bas van de Rijt, Marketing Manager bij Harman Consumer Nederland. "Geweldig geluid en een mooi modern design gaan prima samen. Ons Omni luidsprekerssysteem en draadloze Adapt adapter maken dit mogelijk zonder in te leveren op de geluidskwaliteit of vormgeving.”

De Harman Kardon Adapt is de eerste echte HD draadloze adapter voor jouw bestaande home stereosysteem in haar klasse. Adapt verbindt jouw bestaande Hi-Fi installatie met het draadloze netwerk. Met één druk op de knop krijg je helder geluid, dankzij Harman Kardon’s expertise op het gebied van audiotechnologie. Installeer eenvoudig de meerdere luidsprekers of adapters en geniet van draadloos, ruimtevullend geluid in elke kamer naar keuze. Met de Harman Kardon Adapt kun je verschillende soorten muziek afspelen om lost te luisteren, of stream dezelfde muziek door het gehele huis met de party modus.  

Via de app en de standaard Wi-Fi connectie bedien en configureer je het HD audiosysteem, waarbij een  verbinding via de netwerkkabel niet nodig is. Het moderne design wordt ondersteund door automatische software upgrades en verbeteringen die via de controle app automatisch geleverd worden via Wi-Fi verbinding. Door de ‘One Touch Follow Me Audio’ volgt jouw favoriete muziek jou als je loopt van de één naar de andere kamer dankzij één druk op de knop, zelfs met Bluetooth streaming. Met de ‘Link Button Speaker Control’ kun je een feestje beginnen! Als er meerdere streams tegelijk draadloos spelen, kun je door een druk op de knop jouw favoriet selecteren. Met één lange druk op de knop start de party mode, waarbij elke speaker dezelfde muziek speelt. Room-to-room control was nog nooit zo eenvoudig.  

Om maatwerk en personalisatie te leveren is het draadloze Harman Kardon HD audiosysteem de eerste in de HARMAN productlijn, die ondersteund wordt met toepassingen die ontworpen zijn door de nieuwe Harman Developer Community (developer.harman.com). Dit najaar zullen community leden toegang hebben tot de nodigde software tools, middelen en ondersteuning om applicaties te bouwen, te testen en te lanceren. Deze tools geven ontwikkelaars de mogelijkheid om Harman Kardon multiroom audio te verbeteren. Potentieel via nieuwe luistermodes en tuning opties of andere streaming services.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Harman Kardon Adapt (129 euro), OMNI 10 (199 euro) en OMNI 20 (299 euro) draadloze Multi-Room Smart HD Speaker zijn verkrijgbaar vanaf eind oktober. Ga voor meer informatie of verkooppunten naar www.harmankardon.nl.

Annemiek Heuvelmans-Driessen

 

Over Harman

HARMAN (www.harman.com) ontwerpt en produceert connected producten en oplossingen voor consumenten,automotive en bedrijven wereldwijd, waaronder audio, visuele en infotainment systemen, bedrijfsoplossingen ensoftware-services. Met premium merken als AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon® Mark Levinson®en Revel® is HARMAN populair onder audioliefhebbers van verschillende generaties en ondersteunt bovendienprofessionele artiesten en de omgeving waarin zij optreden. HARMAN is ook leider op het gebied van eentechnologie- en geïntegreerde serviceoplossingen voor automotive, mobile, telecommunicatie en bedrijven. Meerdan 25 miljoen auto’s op de weg zijn voorzien van HARMAN audio en infotainment systemen. Desoftwareoplossingen van HARMAN ondersteunen miljarden mobiele apparaten en systemen die zijn verbonden,geïntegreerd, gepersonaliseerd, adaptief en veilig op alle platformen. Op het werk, thuis en in de auto. HARMANheeft 27.000 werknemers in Amerika, Europa en Azië. De omzet bedroeg $6,2 miljard over het afgelopen fiscalejaar dat eindigde op 30 juni 2015. De organisatie is beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange onder denaam NYSE:HAR.

Neem contact op met

Herikerbergweg 35 1101 CN Amsterdam The Netherlands

+31 20 563 0825

Pressrelations@harman.com

www.harman.com