Harman introduceert de JBL Trip; een draagbaar alles-in-één audiosysteem voor in de auto ​

Handsfree bellen, muziek streamen en het navigatiesysteem op de smartphone gebruiken, en dat alles met een glashelder geluid via de JBL Trip

IFA 2015, BERLIJN – HARMAN International Industries, Incorporated (NYSE:HAR), het toonaangevende connected technologie bedrijf voor de automotive-, consumenten- en zakelijke markt, heeft vandaag de JBL Trip aangekondigd. Een nieuw en draagbaar communicatie- en entertainmentsysteem voor voertuigen, met superieure geluidskwaliteit en functionaliteit voor in de auto of onderweg. Met de Trip kunnen automobilisten handsfree bellen, luisteren naar hun favoriete muziek en de aanwijzingen van hun navigatiesysteem glashelder horen, dankzij JBL's gepatenteerde actieve ruisonderdrukking. De JBL Trip is het eerste product uit een reeks nieuwe accessoires van JBL. Met deze betaalbare productlijn speelt JBL in op de consumentenvraag naar gebruikersgemak, mobiliteit en eenvoud.  

In de loop der jaren zijn niet alleen auto's, maar ook het gedrag en de behoeften van consumenten enorm veranderd. Consumenten willen verschillende soorten content gebruiken – van navigatie tot muziekstreaming en telefoongesprekken – en dat allemaal in hun auto. Maar ondanks dat de meeste voertuigen tegenwoordig worden geleverd met navigatiesystemen en geïntegreerde Bluetooth, ontbreken deze functies toch nog in veel auto's. Er is behoefte naar functionele audio-oplossingen om te voldoen aan de wensen van de consument en de regelgeving voor handsfree bellen. JBL heeft zijn kennis over draagbare luidsprekers gecombineerd met hoogwaardige audio-oplossingen voor de automotive-industrie. Het resultaat? De JBL Trip.

De JBL Trip werkt direct en zonder lastige installaties, hij kan eenvoudig worden bevestigd aan de zonneklep van de auto. De ruisonderdrukking zorgt voor heldere en duidelijke telefoongesprekken, ook als de ramen van de auto openstaan. Via Siri en Google Speech kan het systeem via spraak worden aangestuurd. Daarnaast kan de JBL Trip uit de auto worden meegenomen, zodat een gesprek of een afspeellijst voortgezet kan worden. Ideaal voor onderweg!

'We maken al 67 jaar toonaangevende audiosystemen voor consumenten en het automotive-segment,' zegt Jeffery Fay, VP en GM Aftermarket Services bij HARMAN. 'De JBL Trip komt voort uit onze passie om consumenten perfect geluid te bieden, voor een betaalbare prijs. Daarnaast speelt de functionaliteit van deze mobiele luidspreker in op de verwachtingen van consumenten van hun auto.'

De JBL Trip heeft de volgende features en functionaliteiten:

  • Bluetooth: met een smartphone die verbonden is via Bluetooth, kunnen automobilisten heel eenvoudig heldere handsfree gesprekken voeren, de aanwijzingen van hun navigatiesysteem horen, ADAS-alarmen van iONRoad horen, en muziek streamen.
  • Ruisonderdrukking met dubbele microfoon: verwijdert achtergrondgeluiden en zorgt voor heldere telefoongesprekken, zowel in de auto als daarbuiten.
  • Stembediening: eenvoudig en intuïtief aan te sturen met SIRI of Google Speech
  • Geavanceerde mobiliteit: automobilisten kunnen hun telefoongesprekken of afspeellijsten voortzetten in het hotel, op kantoor of thuis.
  • Magnetisch montagesysteem: snel en eenvoudig te bevestigen aan de zonneklep van een auto, geen installatie nodig.
  • Oplaadbare accu: uitzonderlijk lange batterijduur. Voor meer dan acht uur draadloze muziek, 20 uur bellen en 800 uur in stand-by.

Prijs en beschikbaarheid
De JBL Trip is vanaf september verkrijgbaar bij geselecteerde dealers of via www.jbl.nl voor adviesverkoopprijs van € 99,99.

 

 

Annemiek Heuvelmans-Driessen

PR Manager HARMAN Lifestyle EMEA, Harman

Over Harman

HARMAN (www.harman.com) ontwerpt en produceert connected producten en oplossingen voor consumenten,automotive en bedrijven wereldwijd, waaronder audio, visuele en infotainment systemen, bedrijfsoplossingen ensoftware-services. Met premium merken als AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon® Mark Levinson®en Revel® is HARMAN populair onder audioliefhebbers van verschillende generaties en ondersteunt bovendienprofessionele artiesten en de omgeving waarin zij optreden. HARMAN is ook leider op het gebied van eentechnologie- en geïntegreerde serviceoplossingen voor automotive, mobile, telecommunicatie en bedrijven. Meerdan 25 miljoen auto’s op de weg zijn voorzien van HARMAN audio en infotainment systemen. Desoftwareoplossingen van HARMAN ondersteunen miljarden mobiele apparaten en systemen die zijn verbonden,geïntegreerd, gepersonaliseerd, adaptief en veilig op alle platformen. Op het werk, thuis en in de auto. HARMANheeft 27.000 werknemers in Amerika, Europa en Azië. De omzet bedroeg $6,2 miljard over het afgelopen fiscalejaar dat eindigde op 30 juni 2015. De organisatie is beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange onder denaam NYSE:HAR.

Neem contact op met

Herikerbergweg 35 1101 CN Amsterdam The Netherlands

+31 20 563 0825

Pressrelations@harman.com

www.harman.com