De kleinste manier om groots geluid uit je TV te halen: de JBL® Boost TV

De eerste ultracompacte luidspreker die het bekroonde JBL-geluid bereikbaar maakt voor iedere TV

IFA 2015, BERLIJN – HARMAN International Industries, Incorporated (NYSE:HAR), het toonaangevende connected technologie bedrijf voor de automotive-, consumenten- en zakelijke markt, kondigt de JBL Boost TV aan. Het ultracompacte audiosysteem tilt het geluid van iedere TV meteen naar een hoger niveau. De Boost TV is geschikt voor ieder televisieformaat en is de eerste luidspreker die automatisch schakelt tussen het geluid van een TV en smartphone of tablet.

De ultralichte Boost TV is eenvoudig te installeren, heel gebruiksvriendelijk en levert natuurlijk de bekroonde geluidskwaliteit van JBL. Ondanks het compacte formaat (380 mm) staat de Boost TV garant voor indrukwekkend geluid, met een diepe basweergave, virtueel surround geluid en Dolby® Digital voor HD-films. Dankzij de eenvoudige plug 'n' play-constructie kunnen gebruikers binnen een paar minuten na het openmaken van de doos al genieten van indrukwekkend bioscoopgeluid.

Het Boost TV-audiosysteem is voorzien van geavanceerde Bluetooth-streaming en JBL Connect-technologie. Dankzij JBL Connect is het heel eenvoudig om meerdere JBL Connect-compatibele luidsprekers met elkaar te verbinden, zodat ze hetzelfde Bluetooth-signaal afspelen. Gebruikers kunnen hun TV-luidspreker dus eenvoudig koppelen aan andere mobiele apparaten.

Een voetbalwedstrijd kijken of een avondje op de bank met een goede film zal nooit meer hetzelfde zijn. De Boost TV is namelijk voorzien van SoundShift™, een handige functie die automatisch schakelt tussen het geluid van verschillende apparaten. Nooit meer moeite doen om te luisteren naar een YouTube-video terwijl er een televisieprogramma aanstaat of andersom. De SoundShift-technologie van JBL wisselt automatisch van audiobron, voor de ultieme tweede-schermervaring.

De Boost TV levert indrukwekkend geluid dat speciaal is ontworpen om de geluidservaring op mobiele apparaten te verbeteren”, zegt Michael Mauser, President Lifestyle Audio Division bij HARMAN. “We zijn erg blij dat we consumenten een TV-systeem kunnen bieden dat het waard is om voor thuis te blijven. Dankzij een primeur op de markt is het heel eenvoudig om te schakelen tussen het scherm van je TV en het scherm in je hand.”

De functies van de JBL Boost TV

  • Optische digitale audio met Dolby® Digital verbindt een kabel met jouw HDTV, genieten van filmgeluid zoals het bedoeld is;
  • JBL Soundshift™ schakelt automatisch tussen het geluid van een TV en jouw smartphone of tablet, voor de ultieme tweede-schermervaring;
  • Harman Display Surround geeft een virtueel surround geluid, zonder bijbehorende kabels of luidsprekers;
  • Bluetooth-streaming maakt verbinding met 3 smartphones of tablets, zodat je jouw favoriete muziek kan afspelen met sensationeel goed geluid;
  • JBL Connect bouwt jouw eigen systeem door meerdere JBL Connect-luidsprekers draadloos met elkaar te verbinden, voor een nog intensere muziekbeleving;
  • Universele afstandsbediening maakt bedienen van het systeem eenvoudig met slechts één apparaat, namelijk de bestaande afstandsbediening van jouw TV;
  • Dubbele baspoort zorgt voor echt bioscoopgeluid in een compact formaat.

De Boost TV is voorzien van een 2 X 50-mm-transducer, een frequentierespons van 60 Hz – 20 kHz en een vermogen van 30W.

Prijs en beschikbaarheid
De JBL Boost TV is vanaf oktober 2015 beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van €199,-. Ga naar www.jbl.nl voor meer informatie.

Als marktleider op het gebied van revolutionair geluid blijft JBL de grenzen van audiokwaliteit verleggen door middel van innovatie en gepersonaliseerde technologie. JBL produceert hoogwaardige draadloze luidsprekers voor een authentieke geluidservaring. 

 

Specification-Sheet---JBL-Boost-TV-_English_.pdf

PDF - 2.5 Mb

Annemiek Heuvelmans-Driessen

PR Manager HARMAN Lifestyle EMEA, Harman

Over Harman

HARMAN (www.harman.com) ontwerpt en produceert connected producten en oplossingen voor consumenten,automotive en bedrijven wereldwijd, waaronder audio, visuele en infotainment systemen, bedrijfsoplossingen ensoftware-services. Met premium merken als AKG®, Harman Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon® Mark Levinson®en Revel® is HARMAN populair onder audioliefhebbers van verschillende generaties en ondersteunt bovendienprofessionele artiesten en de omgeving waarin zij optreden. HARMAN is ook leider op het gebied van eentechnologie- en geïntegreerde serviceoplossingen voor automotive, mobile, telecommunicatie en bedrijven. Meerdan 25 miljoen auto’s op de weg zijn voorzien van HARMAN audio en infotainment systemen. Desoftwareoplossingen van HARMAN ondersteunen miljarden mobiele apparaten en systemen die zijn verbonden,geïntegreerd, gepersonaliseerd, adaptief en veilig op alle platformen. Op het werk, thuis en in de auto. HARMANheeft 27.000 werknemers in Amerika, Europa en Azië. De omzet bedroeg $6,2 miljard over het afgelopen fiscalejaar dat eindigde op 30 juni 2015. De organisatie is beursgenoteerd aan de New York Stock Exchange onder denaam NYSE:HAR.

Neem contact op met

Herikerbergweg 35 1101 CN Amsterdam The Netherlands

+31 20 563 0825

[email protected]

www.harman.com